Preskocit navigáciu

Generál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom Bratislavy


Generál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom Bratislavy
O rozvoji ďalšej spolupráce ozbrojených síl SR s mestom Bratislava dnes, 28. februára 2012, v Primaciálnom paláci rokovali náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálmajor Peter Vojtek a primátor hlavného mesta SR Milan Ftáčnik.
 
Cieľom prvého stretnutia primátora Ftáčnika s generálmajorom Vojtekom, ktorý nastúpil do funkcie náčelníka generálneho štábu 15. decembra 2011, bolo prerokovať možné oblasti spolupráce mesta Bratislava s ozbrojenými silami SR v nadchádzajúcom období. „Počas roka je niekoľko príležitostí, pri ktorých môžeme efektívne spolupracovať s mestom,“ povedal počas stretnutia genmjr. Vojtek. „Ozbrojené sily sú tu pre občanov a my vítame každú príležitosť prispieť našimi silami a prostriedkami k prezentácii Slovenskej republiky a ich hlavného mesta,“ dodal.
 
Obaja partneri prezentovali niekoľko konkrétnych návrhov a vyjadrili záujem rozvíjať a ďalej prehlbovať už existujúcu výbornú spoluprácu, napríklad pri organizovaní spomienkových podujatí pri príležitosti dôležitých výročí. „Aj v tomto roku budeme spolupracovať pri výročí oslobodenia Bratislavy a oslavách Dňa víťazstva nad fašizmom,“ priblížil primátor Ftáčnik. „Musíme byť však pripravení na úzku spoluprácu s ozbrojenými silami aj pri riešení krízových situácií a živelných pohrôm, uzavrel Ftáčnik.
 
Na záver rokovania sa partneri dohodli na vzájomnej informovanosti a koordinácii podujatí na území hlavného mesta, pri organizovaní ktorých plánujú spolupracovať.

Generál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom BratislavyGenerál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom BratislavyGenerál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom BratislavyGenerál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom BratislavyGenerál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom BratislavyGenerál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom BratislavyGenerál Vojtek rokoval o spolupráci s primátorom Bratislavy

Autor: hovorca Ozbrojených síl SR , Foto: autor - Dátum: 28.02.2012
Čítanosť: 14391
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share