Preskocit navigáciu

Vodiči a obsluhy špeciálnej požiarnej techniky budú cvičiť s vojakmi


Vodiči a obsluhy špeciálnej požiarnej techniky budú cvičiť s vojakmi

Ministerstvo obrany SR a Dobrovoľná požiarna ochrana SR (DPO SR) sa dohodli na spoločnom postupe a vzájomnej spolupráci pri zabezpečovaní výcviku vodičov a obsluhy špeciálnych vozidiel. Predmetnú dohodu dnes na Generálnom štábe Ozbrojených síl SR v Bratislave podpísali náčelník GŠ OS SR generálporučík Peter Vojtek a generálny sekretár DPO SR Vendelín Horváth.

Obidve strany sa dohodli, že si v rámci svojich možností poskytnú vzájomnú súčinnosť pri zabezpečovaní výcviku vodičov a obslúh špeciálnych vozidiel. Ide o špeciálne vozidlá ako vyslobodzovací tank, požiarny tank, plávajúci transportér, bojové vozidlá pechoty a vyslobodzovacie pásové vozidlo.

Výcvik vodičov a obsluhy absolvujú dobrovoľní hasiči v rámci odborného výcviku profesionálnych vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Prápore výcviku v Martine v termínoch plánovaných na príslušný kalendárny rok. Využívať budú vozidlá členov dobrovoľných hasičských zborov (DHZ), resp. členov DPO SR, ktorí o takýto výcvik prejavia záujem, majú potrebnú techniku v bezchybnom technickom stave s platnými revíziami a majú finančné prostriedky na úhrady s tým spojené. Podľa dohody si náklady na výcvik uhradí každý účastník dohody z vlastných finančných prostriedkov.

Podľa náčelníka GŠ OS SR generálporučíka Vojteka bude spolupráca prospešná nielen pre vojakov a dobrovoľných hasičov. „Kvalitný výcvik určite pozitívne ovplyvní plnenie úloh v oblasti ochrany pred požiarmi a civilnej ochrany obyvateľstva, z čoho budú mať najväčší prospech samotní občania Slovenska,“ dodal Vojtek.


Vodiči a obsluhy špeciálnej požiarnej techniky budú cvičiť s vojakmiVodiči a obsluhy špeciálnej požiarnej techniky budú cvičiť s vojakmiVodiči a obsluhy špeciálnej požiarnej techniky budú cvičiť s vojakmiVodiči a obsluhy špeciálnej požiarnej techniky budú cvičiť s vojakmi

Autor: mjr. Milan Vanga, hovorca OS SR a poverený hovorca MO SR , Foto: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková - Dátum: 04.06.2012
Čítanosť: 13480
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share