Preskocit navigáciu

Príslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom


Príslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom Profesionálni vojaci a zamestnanci Ministerstva obrany a Generálneho štábu OS SR si dnes pri príležitosti včerajšieho Dňa víťazstva nad fašizmom uctili pamiatku všetkých obetí 2. svetovej vojny a 73. výročie ukončenia najkrvavejšieho konfliktu v dejinách ľudstva.

Minister obrany SR Peter Gajdoš vo svojom príhovore vyzdvihol zásluhy všetkých hrdinov, ktorí počas 2. svetovej vojny bojovali proti hrôzam nacizmu a pripomenul, že v tomto, doposiaľ najkrvavejšom konflikte histórie, prišlo o život viac ako 60 miliónov ľudí. „Žiaľ, zlo má dnes svoju novodobú podobu a následkom nej zomierajú ľudia síce nie na frontoch a vo vojenských zákopoch, ale následkom činov teroristov, náboženských konfliktov, či extrémistov, pre ktorých je demokracia iba prázdnym pojmom,“ uviedol.

„Všetkým padlým a aj tým, čo prežili patrí za našu slobodu a náš každodenný život úprimná vďaka a úcta,“ uviedol v rámci svojho prejavu náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR genpor. Daniel Zmeko.

Príslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmomPríslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmomPríslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmomPríslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmomPríslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom 2Príslušníci MO s GŠ OS SR si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom 2

Autor: KOd MO SR , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 09.05.2018
Čítanosť: 6314
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share