Preskocit navigáciu

Slovenskí „plameniaci“ opäť na návšteve slovenských vojakov na Cypre


Slovenskí „plameniaci“ opäť na návšteve slovenských vojakov na Cypre

Deti v sprievode rodičov žijúcich na Cypre mali dňa 14.12.2019 možnosť navštíviť ženistov na veliteľstve vojenskej operácie UNFICYP v Nikózii. Stretnutie žiakov školy z Flamingosu s profesionálnymi vojakmi bolo organizované v súčinnosti s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky na Cypre. Deň plný zábavy čakal nielen na deti či rodičov, ale aj pre samotných vojakov, ktorí sa deťom neustále venovali. Ani neustály dážď nemohol pokaziť krásny deň pre slovákov žijúcich i pracujúcich na Cypre.
Veliteľ Slovcon podplukovník Rudolf Rusnák privítal všetkých návštevníkov v kempe Tatry, kde ženisti pripravili pre deti zaujímavý program. Malí „plameniaci“ si mohli prezrieť ženijnú techniku, posadiť sa do áut, či spraviť si fotku. V rámci programu ženisti spravili aj dynamickú ukážku techniky. Radosť detí bola veľká.
Svoje zručnosti si deti mohli vyskúšať pri skladaní násteniek, zdobení drevených vianočných stromčekov alebo kreslení obrázkov s vianočnou tématikou. Vojaci učili deti a ich rodičov aj techniku maskovania sa.
Program si však nepripravili len vojaci, ale aj deti zo slovenskej školy. Ľudové tance malých školákov pohladili dušu každého vojaka. Deti potom vyzvali do tanca aj vojakov, ktorí mali čo robiť, aby s deťmi držali krok.
Na záver príjemne stráveného dňa deti darovali profesionálnym vojakom vlastnoručne vyrobené vianočné pozdravy. Nástenky putovali všetkým zainteresovaným stranám, jednu si nechali deti do škôlky, jedna putovala na Veľvyslanectvo Slovenskej republiky na Cypre a dve pre vojakov v kempe Tatry v Nikózii a kempe Milana Rastislava Štefánika vo Famaguste.



Autor: SLOVCON , Foto: autor - Dátum: 16.12.2019
Čítanosť: 9572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share